Győzd le a kiégést 10 lépésben

Mit tehetsz, ha már a kiégés jeleit tapasztalod magadon? Hogyan tudsz tovább működni, anélkül, hogy állást kellene váltanod azonnal, vagy hónapokra kilépnél a saját életedből? Hogyan tudsz továbbra is aktívan részt venni a családi életedben? Hiszen ők is számítanak rád.

Elég rossz azt látni, hogy egy egykor energikus, vidám ember hirtelen elveszti a fényét és már csak árnyéka korábbi önmagának. Hogy egy korábban összeszedett és sikeres ember, ma már úgy tűnik, csak sodródik az árral. Vagy egy szülő, aki korábban jól szervezett volt, most mégis állandóan versenyt fut az idővel és úgy érzi már sehol sem tud megfelelően teljesíteni.

 

photo-1517898717281-8e4385a41802A mai társadalom annyi irányból gyakorol nyomást ránk, hogy nem kerülhetjük el a kiégést, ha nem tanuljuk meg meghúzni a saját határainkat, megfelelően priorizálni és elengedni a bűntudatunkat. A kiégés pedig egy rabló, hiába vagy Te a legjobb és legokosabb, az energiádból, lelkesedésedből, szenvedélyedből táplálkozik miközben a pozitív érzéseidet kimerültséggé, frusztrációvá és kiábrándultsággá változtatja.

De a jó hír az, hogy ha ki is égtél, ennek nem kell örökké tartania és teljesen ki is gyógyulhatsz belőle. Ehhez csak arra van szükség, hogy hajlandó legyél néhány életmód változást beiktatni. Tekinthetsz úgy is erre az állapotra, mint egy segítő társra, aki megmutatja, hogy itt az idő. Újra felfedezheted magad, újra pozitív lehetsz és ragyoghatsz, ahogy korábban is tetted. Nos hajlandó vagy figyelni rá?

A poszt további része itt olvasható: illesandrea.blog.hu

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.