Hogyan maradj motivált? – Pozitív életszemlélet

Itt ülök a gép előtt, meredten bámulok előre. Kőkemény napom volt, minden összejött, hullámok csapkodtak a fejem felett, inkább nem is részletezem. Most is lenne mit csinálnom, de úgy döntöttem kicsit kiszakadok ebből a világból és a hobbimra koncentrálok, az pedig ez a blog és hogy kapcsolatba léphetek veletek.

Egy anya, feleség, dolgozó nő élete nem könnyű és úgy általában az élet nem mindig könnyű még akkor sem, ha igyekszel mindig mindent pozitívan látni. De akkor hogyan maradjunk motiváltak és mégis hogyan billentsük a mérleget a pozitív oldalra?

Mielőtt sikerült motiválni magam, gondoltam megnézem a bloggerek, influencerek, motivátorok mit publikálnak erről. De rájöttem a legtöbbnek, akit követek, vagy gyereke vagy fix munkaideje nincs, vagy nem nő vagy nem publikált ebben a témában😊. Szóval így maradtam a saját ötleteimnél és annál, ami nekem bevált. Remélem neked is segíteni fog és örülnék, ha Te is megosztanád, hogy téged mi motivál a nehéz napokon, ha van jól bevált módszered.

0. Elfogadom

Legyünk őszinték, vannak órák, amikor egyszerűen tudom, hogy motiválhatnám magam, hogy érezhetném magam jobban, de nem teszem.  Hogy miért? Mert tiszteletben tartom az érzéseim és néha erre is szükségem van. Bár azt nem engedem, hogy az egész napom átjárja ez az érzés, ezért ilyenkor a következő dologok egyikéhez vagy kombinációjához fordulok.  

1. Hála és pozitív gondolatok

Ha még nem próbáltad, akkor ilyen esetben érdemes kicsit elgondolkodni, hogy mik azok a dolgok, amikért hálás vagy az életedben. Ha pedig gyakorlod már most a naplózást, és ezeket a reggeli gondolatokat, igazán könnyű lesz ezt megtenned. Azzal, hogy a figyelmed olyan dolgokra fordítod, ami jó érzéseket kelt benned egy kicsit már fel is ráztad magad. Nekem gyakran segít és mivel minden nap gyakorlom, a napjaim is egy sokkal pozitívabb érzelemvilágban kezdődnek. 

2. Hobbi

Még akkor is, ha határidős munkám van, szakítok egy kis időt a hobbimra. Ha csak 10 percet is töltök vele és 10 percig valami olyan dologra figyelek, ami feltölt, utána sokkal könnyebben állok neki még a nehezebb feladatoknak is. Kicsit kizökkenek, és ez néha még abban is segít, hogy egy komplex feladatot jobban átlássak. 

3. Barátok

Mivel részben extrovert vagyok, ezért feltölt, ha a barátaimmal találkozhatok, kávézom egyet, együtt ebédelünk, vacsorázunk, amit épp megenged a naptáram és a gyerek körüli teendők. Tudom, hogy erre érdemes időt szakítanom, mert így sokkal jobban érzem majd magam. 

4. Olvasok, hallgatok valami motiválót

És itt jön, hogy részben introvert vagyok, (és hogy imádok olvasni) ezért van, hogy szeretek visszavonulni és feltöltődni olvasás közben, igyekszem ilyenkor valami lendületes és motiváló könyvet választani, mert ilyenkor az írónak vagy az elődadónak a lelkesedése is magával tud ragadni. 

5. Mozgás, séta, játék

Van, hogy túl sok minden van a fejemben, hogy egyszerűen túl sok volt az a nap, ilyen esetben az, hogy fizikailag kimozdulok vagy valami olyan dolgot teszek, amit egyébként ritkán, segít megtörni ezt. Azzal, hogy fizikailag megmozdulok, igazából kimozdulok abból a helyzetből is, amiben nem voltam motivált. A játék pedig új dimenziókat nyithat meg, arról nem is beszélve milyen jó kapcsolatépítés ez a gyermekeddel amíg abban a korban van, hogy ezt igényli. 

6. Relaxáció a teraszon

Néha csak az segít, ha pihenhetek egy kicsit csendben. Választok ilyenkor egy olyan helyet, ahol kicsit egyedül lehetek és ha még egy kis napfény is ér, az mindenképp plusz. Bár fényvédő párti vagyok, azért valamennyit én is tartózkodom a napon, mert a D-vitamin nagyban hozzájárul ahhoz, hogy hogyan is érezzük magunkat.   

7. Valódi cél

Emlékeztetem magam, hogy miért is csinálom, amit csinálok. Néha mikor úgy érzed nincs kedved elkezdeni, azt a munkát, megírni azt a memot, felhívni azt a személyt, tovább vinni azt, ami eddig úgy tűnt motivál téged, de ma mégis másként érzel…elég, ha belegondolsz miért is kezdted el. Mi az a magasabb rendű cél, amiért ezt csinálod, ha ezt elvégzed, az mihez fog hozzásegíteni Téged. Ilyenkor, mintha egy kapcsolót állítanánk át az agyunkban, hirtelen egész motiválttá válhatunk. 

Az instagramon napi szinten osztok meg rövid motiváló gondolatokat, ezért ha már fent vagy, örülök, ha követsz engem. Instagram

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.