Szeretnél boldogabb és sikeresebb lenni? 2. rész Naplózás – Pozitív életszemlélet

Az előző blogban említettem, hogy milyen fontos a reggeli rutin ahhoz, hogy jól induljon a napod. Ennek egyik eleme a naplózás, amire ígértem, hogy még visszatérek. Egy éve még nem gondoltam volna, hogy ennyire lelkes leszek, mikor erről írok, de a naplózás az életem részévé vált és ma már nem is értem hogyan élhettem enélkül. Na jó, de tudom, úgy, hogy 10 évvel ezelőtt még sokkal kevesebb volt a figyelem elterelés, hogy a social média még gyerekcipőben járt és ezért sokkal könnyebb volt koncentrálni a céljainkra. Mára ez megváltozott.

Eredetileg azért kezdtem el, mert bár tudatosan készültem erre az időre úgy éreztem, hogy a munka és a gyereknevelés szétszakít. Kimerült voltam és tényleg azt éreztem, amit olyan sokk cikk leír, hogy a dolgozó anyaként egyik területen sem tudok helyt állni. Éreztem, hogy kicsúszik a lábam alól a talaj, hogy koránt sem tudok az az anya lenni, aki akarok.  Viszont nem engedhettük meg magunknak, hogy feladjam a munkám és tudtam, hogy a gyermekem is megérdemeli a kiemelt figyelmet. Ezért kutattam, kerestem, eldöntöttem, hogy én ezt akkor is megoldom.    (Elég makacs tudok lenni szerencsére.)

Akkor akadt a kezembe a Daily Parents Journal (Szülők naplója), ami azt ígérte, hogy segít arra fókuszálni, hogy tudatos gyermeket neveljek és boldog otthont teremtsek.  Hát jó megveszem, gondoltam, mint utolsó szalmaszál, de hát nem tudom elég lesz-e, meg az önfejlesztés mindig fontos volt a számomra, így úgy döntöttem csomagban veszem meg a Daily Greatness Journal -al (Nagyszerűség Naplója) együtt.

És akkor egyszerre két brutál nagy könyv érkezett, amibe belelapozva azt mondtam….na ne….nekem erre nincs időm. Végül úgy döntöttem, hogy az első részeket kihagyva mégis belevágok a napi kérdések megválaszolásába.  És az nem is volt olyan rossz…kivéve, hogy volt kérdés amit kétszer is meg kellett válaszolnom, mert a 2 napló nem volt teljesen különböző. Egy ideig párhuzamosan naplóztam (az első éves tervezés és saját misszió meghatározása kihagyásával) minden nap reggel és este és azt vettem észre, hogy valahogy tényleg könnyebb lett sok dolog. Valahogy sokkal tudatosabb szülő lettem és a munkám is jobban ment. Hirtelen időt találtam olyan dolgokra, amit régen max. éjszaka, alvás helyett tudtam csak megtenni. És itt az önfejlesztésre gondoltam😉. Emellett sokkal jobb lett a kedvem is, egyszerűen boldogabb lettem.

És akkor elkezdtem elhagyni az egyik naplót, a szülő naplót, mert, ha egy nőnek jól mennek a dolgai a munkában, és boldog, akkor nem probléma a gyerek tudatos nevelése. Ez az, amit annyi szakmai fórumon hallhatsz, ha Te, mint anya jól vagy, ha a Te dolgaid rendben vannak, a gyerek is rendben van. És tényleg. Na jó, ma sem móka és kacagás minden nap, de alapvetően pozitív a hangulat nálunk.😀

Valahogy arra is jutott időm, hogy meghatározzam a saját misszióm, mi a fontos számomra az életben, hogy az életem különböző területein egy éves viszonylatban mit szeretnék elérni, min és hogyan szeretnék javítani és ezt elkezdtem lebontani kisebb 90 napos célokra.

9 hónapja csinálom és még sosem voltam ennyire tudatos és kiegyensúlyozott. Tele vagyok tervekkel, ötletekkel, és úgy érzem mindere van energiám. (Na jó azért van egy-egy nap kivétel.) Úgy tűnik, hogy megváltozott a világ és minden körülöttem, pedig csak egyetlen ember változott meg. Én.  És itt kezdődik minden, veled…

Reggeli kérdések, befejezendő mondatok: 

Ma a következő dolgot fogom létrehozni:

Ma a következő dolgokért vagyok hálás:

Úgy érzem, hogy ma a következő három dolog elvégzése nagy hatással lehet az életemre:

A mai napon így érzem magam (5 válasz):

…vagyok (pl. sikeres vagyok)

…vagyok (pl. boldog vagyok)

Esti kérdések:

Mi volt érdekes vagy izgalmas a mai napon?

Mi az az élet terület, ahol fejlődni akarok?

Milyen régi, elavult hiedelmeket akarok megváltoztatni?

Miben voltam ma sikeres?

Heti check-in:

Milyen célokat értem el a héten?

Milyen életterületen vagyok sikeres és miért?

Mi a legnagyobb dolog, ami eltérít a célomtól és hogyan tudnám ezt feloldani?

Mi az az egy dolog, amit a jövő héten meg tudok tenni és a legnagyobb eredményt hozza az életemben?

Mi az, amit éppen most el akarok érni az életemben?

Milyen a lakó és munka környezetem? Inspirálnak ezek engem? Min tudok változtatni?

Milyen a mostani hangulatom és hozzáállásom. Hogyan tudok változtatni, hogy pozitívabb legyen a hozzáállásom?

Milyen régi, korlátozó hiedelmek tartanak vissza és hogyan tudnám ezeket megváltoztatni?

Még néhány gondolat

Egy következő blogban szívesen írok az éves és 90 napos célkitűzésekről, ha jelzitek, hogy érdekel benneteket.

Ha pedig szeretnéd megvásárolni a Daily Greatness Journal-t, itt találsz egy oldalt és egy kódot, amivel 5% kedvezményt kaphatsz:

5% kedvezmény a naplóhoz

Tudom, hogy ez elsőre soknak hangzik, de kezd el lépésről lépésre és meglátod minden rendben lesz. Gondolj arra, hogy sport és erőfeszítés nélkül gyönyörű tested sem lesz. A figyelemre és törődésre ezért a lelkednek is szüksége van. 

Nyomj egy likeot, ha tetszett és kövess engem itt a blogon, a Facebookon vagy Instán. Remélem hamarosan újra találkozunk.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.