Stresszmentes csomagolás – utazási tippek – Stílus

Ha te is annyira szeretsz öltözni, mint én akkor biztosan volt már olyan, hogy ott álltál a bőrönd felett és azon gondolkodtál, hogy a fenébe fogom ezt a bőröndöt becsukni?

Én eltörtem emiatt a múltban két kemény fedelű, márkás bőröndöt és kétszer vagy háromszor meg kellett kérnem valakit, hogy üljön rá a bőröndömre. Nem viccelek…el tudod képzelni mennyire gáz, ha a szomszédot vagy egy ismerősöd kell megkérned? Hé figyi…hmm…üljünk rá ketten? Persze az önbizalmadnak jót tesz, hiszen olyan pille könnyű vagy, hogy még egy kis bőröndöcske sem csukódik be a súlyodtól. Yess!

De komolyra fordítva a szót, amikor a munkám miatt elkezdtem rendszeresen utazni rájöttem, hogy ez nem lesz túl jó módszer és ha hajnalban indulok esetleg a taxis úr nem lesz túl boldog, ha azt mondom neki, ja bocsi még nem tudok jönni, felugrana becsukni a bőröndöm? (Hát…ez is egy megtörtént eset.) A csomag súly és méretről nem is beszélve, amit a repülőre felvihetsz.

Idővel elegem is lett abból, hogy nehéz a csomag és ezért kifejlesztettem egy technikát. A pakolásom, így sokkal gyorsabb is. Az üzleti utakat egy idő után már nagyon jól menedzseltem, de nyaraláskor sikeresen újra túlpakoltam a bőröndöt. Meg is kértem a kedvesem, hogy többet ne mondja, hogy az autó mindent elbír, mert ez egy veszélyes mondat egy olyan nőnek, akinek nagy ruhatára, táska és cipőkollekciója van. Megértette rögtön az első utazás után. Soha többet nem hangzott el azóta ez a mondat újra.

Aztán jött a szülés és a gyerekkel utazás…na az volt az igazi. Két autó is kevés lett volna. J

Ez a módszer, amit használok, időt spórol, ami egy kisgyerek mellett szintén nem hátrány és megakadályozza, hogy valami kimaradjon. Arról nem is beszélve, ha nem csak a saját, de esetleg később az egész családnak te pakolsz ez még hasznosabb.

Még mielőtt

Bár szeretem elvinni a rendszeresen használt krémeim van, hogy nem adom fel a bőröndöt és ilyenkor krémmintákat viszek magammal. Ezek nagyon hasznosak. Vásárlások esetén gyakran kapunk ajándékba ilyen kis mintákat. Ha gyakran utazol ezeket érdemes összegyűjteni és ilyen esetekben felhasználni. Sőt dönthetsz úgy, hogy a megszokott parfümöd helyett is ilyen mintát viszel. Nagyon könnyen beledobálod őket egy átlátszó zacskóba és minimális helyet foglalva a bőrápolásod meg is van szinte teljesen.

Vannak olyan oldalak, például a skinsmart.hu, ahol vehetsz is ilyen mintákat, így akkor sem kell lemondanod a kedvenc krémeidről, ha utazol viszont nem tudod feladni a bőröndöt. Vagy a Cult Beauty oldalon a rendelésekhez minták is járnak és ott is mindig találsz valami izgalmasújdonságot.

Ha Douglasban vagy Marionnaudban jársz és parfümmintát tennének a táskádba a megvásárolt termék mellé, de neked túl sok a parfümöd kérdezd meg kedvesen, hogy tudnak-e esteleg krémet adni helyette. Van, hogy nem a válasz, de nekem sokszor cseréltek mintát.

Ezeket a krémeket egy helyen tartom és utazás előtt mindig összeválogatom, hogy most mit fogok magammal vinni. Igen mindig, mert ez lesz a biztonsági tartalék is, amiről majd később írok.

Van egy előre elkészített neszesszerem is, amiben van lemosó, tonik, sampon, balzsam. Ezeket a naponta használt dolgaimból töltöm fel, és van, hogy csak két-három utazás után kell újra tölteni.  Nagyon jól jön akkor is, ha kifogytál a hétköznap használt dolgaidból, mert itt mindig találsz valami kis dugi cuccot.

A tervezés

Ezt a részét nagyon szeretem, mert imádok tervezni és listát írni. Megnézem az időjárást, majd leülök és végig gondolom melyik napon mit fogok viselni, reggel, este, át kell-e öltözni stb. És nem csak a ruhát, de a cipőt, ékszereket és táskát is megtervezem. Igyekszem egy stílus vonalat követni, és figyelni, hogy a dolgok jól kombinálhatóak legyenek. Nagyon szeretem az üzleti utazások során a ruhákat, mert így a még kevesebbet kell gondolkodni. Bepakolok általában egy plusz öltözetet, biztos, ami biztos.

Szóval felírom minden nap, hogy melyik nap mikor és mit fogok viselni. Ezt egy kis füzetbe jegyzem fel.

A lista

Innentől nagyon könnyű dolgunk van, mert a ruhák, cipők, ékszerek, táskák már kipipálva. Innen már csak egy kisebb lista következik, fogkefe, fogkrém, hajkefe (ha hajat fogok mosni), fehérnemű, pipere, személyi, útlevél, vitaminok stb.

Ebben a listában az a legjobb, hogy ha mindig ugyan azt a füzetet használod, vagy esetleg felviszed elektronikusan, akkor minden utazásnál vissza tudsz lapozni és megnézheted, hogy hiányzik-e még valami. Én speciel szeretem kézzel írni a listákat és áthúzni, amit bepakoltam, viszont gyakran visszanézem a korábbi listám.

A sorrend

Majdnem mindegy. Hiszen a munka nagy részét, már elvégezted. Kb. 30perc alatt be lehet így pakolni és nincs az az érzésed, hogy egyszerre kell az egészet megoldanod. Mindent részt megcsinálhatsz külön-külön. A Lista pedig abban is segít, ha pld a fogkefét vagy a telefontöltőt az utolsó pillanatban pakolod be. Ha indulás előtt még átfutsz a listán láthatod, hogy kimaradt-e még valami vagy indulásra kész vagy.

Fő a biztonság

Nálad előfordult már, hogy egy-két nappal később érkezett meg a bőröndöd? Nálam többször is és nem egy kellemes dolog. Ezért a kézi táskámban mindig vannak krém és parfümminták, egy alap make up csomag (alapozóból is adnak mintát) és egy váltás fehérnemű. Hogy legalább az első napot meg tudd oldani, amig a bőrönd megérkezik vagy amíg van időd vásárolni. Mivel mostanában lapos cipőben utazom gondolkodom azon, hogy betegyek egy magassarkút, de azt hiszem ennyire nem kell ezt túl aggódni.

Az utazás

Az elmúlt hónapokban meguntam, hogy magas sarkúban utazok, amit állandóan le kellett vennem a biztonsági vizsgálatnál. Ezért általában a következő öltözetet választom: egy csinosabb lapos cipő, egy bő szárú nadrág, öv nélkül, és egy nagy táska, amibe az összes elektromos eszközöm beleteszem. Könyvet ritkán viszek magammal, hiszen ezért van az audio könyv (audible.com) a telefonomon. Csak bekapcsolom és már hallgatom is séta közben vagy a gépen.

Sok sikert a stressz mentes csomagoláshoz és jó utat! Remélem hamarosan újra találkozunk.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.